úterý 2. dubna 2013

Můj recept na valašský frgál

Dneska mám pro vás další můj oblíbený recept ....

Říká se že je složitý, ale není vůbec jen je trošku na čas, protože musí kynout těsto. Ale výsledek stojí opravdu za to....já frgály miluju zvlášť ty domácí ne kupované !

Na 3 frgále budeme potřebovat :

500 g polohrubá mouka
2 ks žloutek
125 g máslo (zlatá haná možno i hera)
75 g moučkový cukr
1/4 l mléka
35 g droždí
špetka soli
kdo dává tak může i citronovou kúru, já nedávám

Na náplň, já dělám tvarohovou mám ji nejradši:

2 ks tvarohu - kostky, ne vaničky je moc řídký
cukr
vanilkový cukr
kdo má rád tak může přidat rozinky, já je nejim :)

Drobenka:

polohrubá mouka
cukr
máslo


Postup :

Do hrnku nalejeme mléko, přidáme droždí, trochu cukru a trochu mouky a necháme trochu vykvasit.
Utřeme máslo, zbylý cukr a žloutky přidáme kvásek a ostatní suroviny a necháme vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 3 části a přímo na plechu vyloženým pečícím papírem tvoříme velké koláče, okraje necháváme vyšší aby nám náplň nevytekla.
Potřebe náplní a posypeme drobenkou.
Pečeme ve vyhřáte troubě na 180 stpňů do zhnědnutí okrajů.




Dobrou chuť :)

4 komentáře:

  1. o tomto počujem prvýkrát,ale vyzerá to skvele:))

    OdpovědětVymazat
  2. :-) taky to neznám.. ale líbí se mi to

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá úžasně!! Já je mám moc ráda, tak tento recept určitě vyzkouším, děkuju! :)

    OdpovědětVymazat
  4. wow krása, tento světlý mám nejraději:o)

    OdpovědětVymazat