Říká se že je složitý, ale není vůbec jen je trošku na čas, protože musí kynout těsto. Ale výsledek stojí opravdu za to....já frgály miluju zvlášť ty domácí ne kupované !
Na 3 frgále budeme potřebovat :
500 g polohrubá mouka
2 ks žloutek
125 g máslo (zlatá haná možno i hera)
75 g moučkový cukr
1/4 l mléka
35 g droždí
špetka soli
kdo dává tak může i citronovou kúru, já nedávám
Na náplň, já dělám tvarohovou mám ji nejradši:
2 ks tvarohu - kostky, ne vaničky je moc řídký
cukr
vanilkový cukr
kdo má rád tak může přidat rozinky, já je nejim :)
Drobenka:
polohrubá mouka
cukr
máslo
Postup :
Do hrnku nalejeme mléko, přidáme droždí, trochu cukru a trochu mouky a necháme trochu vykvasit.
Utřeme máslo, zbylý cukr a žloutky přidáme kvásek a ostatní suroviny a necháme vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 3 části a přímo na plechu vyloženým pečícím papírem tvoříme velké koláče, okraje necháváme vyšší aby nám náplň nevytekla.
Potřebe náplní a posypeme drobenkou.
Pečeme ve vyhřáte troubě na 180 stpňů do zhnědnutí okrajů.
Dobrou chuť :)
o tomto počujem prvýkrát,ale vyzerá to skvele:))
OdpovědětVymazat:-) taky to neznám.. ale líbí se mi to
OdpovědětVymazatVypadá úžasně!! Já je mám moc ráda, tak tento recept určitě vyzkouším, děkuju! :)
OdpovědětVymazatwow krása, tento světlý mám nejraději:o)
OdpovědětVymazat